© Héla Ammar

Alune Wade

Afrikaanse jazz & Afrobeat door meester basgitarist
zo 2 apr / 20:00 - 21:30
zo 2 apr ’23
20:00 - 21:30
  • zo 2 apr ’23
    20:00 - 21:30
    Conservatoriumzaal

Alune Wade is een muzikale wereldreiziger en combineert het Midden-Oosten met West-Afrikaanse afrobeat, Arabisch-Andalusische ritmes en Amerikaanse jazz. Van Blues tot Gnawa. Van Marcus Miller tot Gregory Porter. Wade is een veelzijdig talent die zijn sporen heeft verdiend in de muziek. 

basgitarist uit Senegal die je absoluut niet mag missen!

North Sea Jazz 2022

Muzikale veelzijdigheid 
Wade, een zeer getalenteerde bassist, zanger en componist, neemt je in zijn vierde studioalbum Sultan mee op een muzikale reis tussen West- en Noord-Afrika tot in Ethiopië. Het brede spectrum reikt van de "blues" uit Mali tot Raï, Gnawa, Sufi, soul- en filmelementen, muziek uit Ethiopië tot rap en jazz. Zijn veelzijdige en diepgewortelde muzikaliteit is een belangrijk ingrediënt dat nieuwe kracht geeft aan de huidige jazzscene. Zijn eclectische, zeer creatieve composities getuigen hiervan op zijn nieuwste album en op de grote podia van de wereld.

Van Marcus Miller tot Gregory Porter
Met zijn buitengewone muzikale bekwaamheid heeft Alune Wade het ver buiten zijn Senegalese roots gebracht: van samenwerkingen met Marcus Miller tot Salif Keïta, Oumou Sangaré of Gregory Porter - hij is niet alleen te gast bij de beste musici van onze tijd, maar brengt ook in zijn eigen composities professionals van over de hele wereld samen - vooral vanuit Afrika.

Zijn stille autoriteit en intense kracht op het podium komen tot uiting wanneer hij het publiek meeneemt op een heel bijzondere jazzreis, waarvan het geluidslandschap schittert met een verfijnde urban finish. Wade haalt inspiratie uit zijn reizen van Parijs naar de dynamische metropolen New York en Dakar. Een echte vertegenwoordiger van kosmopolitische muziek!

Bij dit evenement is geen stapelkorting van toepassing.

Ooievaarspaskorting

Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit concert. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren. 

Credits

Alune Wade: bas, vocals
Camille Passeri: trompet
Harry Ahonlonsou: saxofoon
Cedric Duchemann: toetsen
Dharil Esso: drums