© Rafael DeStella

Vijfde Symfonie 'Paradise Lost'

Residentie Orkest
Lera Auerbach Festival
vr 20 okt / 20:15 - 22:10
vr 20 okt ’23
20:15 - 22:10
  • vr 20 okt ’23
    20:15 - 22:10
    Concertzaal

Toonaangevend componist viert haar vijftigste verjaardag

Componist, pianist en dirigent Lera Auerbach wordt vijftig jaar en dat wordt gevierd! Ze speelt Mozart en dirigeert haar eigen Vijfde symfonie Paradise Lost. Een première voor Nederland.

Dit concert maakt deel uit van het Lera Auerbach Festival.

Programma

One Minute Symphony 
Wolfgang Amadeus Mozart Pianoconcert nr. 20
Lera Auerbach Symfonie nr. 5 ‘Paradise Lost’ (Nederlandse première)

Het Residentie Orkest en hedendaagse muziek gaan al jarenlang samen. Op dit concert dirigeert Lera Auerbach haar Vijfde symfonie Paradise Lost. Een première voor Nederland. Auerbach is een van de grote componisten van onze tijd en haar oeuvre omvat vele symfonieconcerten, opera’s, balletten, strijkerskwartetten, viool- en pianowerken en koren. Ze schitterde in de grote zalen van de wereld. Hoe bijzonder dat ze haar vijftigste verjaardag in Den Haag viert! 

Het concert van vanavond is onderdeel van het meerdaagse Lera Auerbach Festival. Een groot feest samen met het Nederlands Kamerkoor, New European Ensemble, Koninklijk Conservatorium Den Haag, Festival Dag in de Branding, Amare en het Residentie Orkest. Vanachter de vleugel leidt Lera Auerbach zelf Mozarts dramatische Pianoconcert nr. 20, zoals de grote meester dat ook deed. Daarna volgt de Nederlandse première van haar eigen Symfonie nr. 5, over Adam en Eva met als toegevoegde titel Paradise Lost. Na een treurmars om verloren paradijzen roepen harp, klokkenspel en vibrafoon een onwerkelijke, magische alternatieve wereld op.

Inleiding
De inleiding begint om 19:30

 

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Credits

Lera Auerbach piano en dirigent
Annija Zarina dirigent