Sternstunde

Holland Baroque & Ensemble Polyharmonique
vr 22 dec 20:15
vr 22 dec '23
20:15
  • vr 22 dec '23
    20:15
    Amare, Den Haag
    Concertzaal

Vooruitlopend op het hiernamaals werd kerstmis vroeger muzikaal uitbundig gevierd. De spanning tussen hemel en aarde, het begin van iets nieuws en vooruitzien naar het eeuwig leven, wordt prachtig bewaard in vooral veel Noord Europese muziek van de 17e eeuw.

Programma

Muziek van Johann Rosenmüller, Heinrich Schütz, Andreas Hammerschmidt en anderen 

Ook vandaag klinkt deze nog steeds ongelofelijk feestelijk – Kerstmis!
Zowel in het Duitstalige gebied als in de Lage Landen is ongekend veel, vaak onbekend kerst-repertoire te vinden. Prachtige stukken waarin het feest wordt verteld in ontroerende cantates, concerten, motetten en instrumentale sonates. Steeds weer horen we het verhaal over de ster en het uur van de verwachting: Sternstunde.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Uitvoerenden

Joowon Chung & Anna Nesyba sopraan
Jaro Kirchgessner & Alexander Schneider alt
Fabian Kelly & Christopher Renz tenor
Tobias Ay & Matthias Lutze bas

en 12 musici Holland Baroque

Ensemble Polyharmonique is een solistencollectief en rijzende ster aan de Duitse vocale barokhemel. Hun specialiteit is het vroegbarokke, Duitstalige repertoire. Holland Baroque brengt samen met hen een vindingrijk programma van componisten o.a. Hammerschmidt, Knupfer, Praetorius, Rosenmüller en Schütz. Ook het Nederlands repertoire uit dezelfde tijd komt aan bod. Het geheel wordt naar goede Noord-Europese traditie doorspekt met volkse kerstliederen. De oude kerstoproep ‘Noe, Noe!’ verspreid het goede nieuws met muziek die sprankelt en verwarmt.