© Sarah Wijzenbeek

Pianotrio's 3 & 4

Delta Piano Trio
Lera Auerbach Festival
wo 18 okt / 20:15 - 22:00
wo 18 okt ’23
20:15 - 22:00
  • wo 18 okt ’23
    20:15 - 22:00
    Nieuwe Kerk, Den Haag

Energieke muziek die de grenzen opzoekt! De cd-opname die het Delta Piano Trio heeft gemaakt van Auerbachs eerste twee pianotrio’s werd bejubeld door de internationale muziekpers. Dit en opvolger nummer 4 hoor je tijdens dit concert in de Nieuwe Kerk.

Dit concert maakt deel uit van het Lera Auerbach Festival.

Programma

Sergej Rachmaninov Trio élégiaque nr.1 in g
Lera Auerbach Pianotrio nr. 4 

Ludwig van Beethoven Variaties in Es opus 44
Lera Auerbach Pianotrio nr. 3 

Lera Auerbach schrijft heel menselijke muziek, voor het podium geschreven en met een theatrale spanning. Zij is een moderne, actuele stem, terwijl ze ook voortborduurt op haar Russische voorgangers. Auerbachs muziek kent een enorme gelaagdheid en dat is haar kracht.

Gerard Spronk, violist Delta Piano Trio

Lera Auerbach zelf is erg enthousiast over dit jonge ensemble: ‘Ik ben heel blij dat zij zich met zo veel passie aan mijn muziek wijden’. De warme band tussen componiste en trio heeft ertoe geleid dat Auerbach haar Derde Pianotrio aan deze jonge musici heeft opgedragen. Het is energieke muziek die grenzen opzoekt. Dat maakt het uitvoeren en beluisteren van dit werk tot een belevenis. De cd-opname die het Delta Piano Trio heeft gemaakt van Auerbachs eerste twee pianotrio’s is bejubeld door de internationale muziekpers. Er is een warme band tussen componiste en trio, wat ertoe heeft geleid dat Auerbach haar Derde Pianotrio aan hen heeft opgedragen. Een energiek werk, speels en verrassend, een belevenis voor musici én publiek.

Inleiding
Deze avond is er een inleiding om 19.30 – Hans Smit, meet & greet met Lera Auerbach.

 

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.  

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Credits

Delta Piano Trio
Gerard Spronk viool
Irene Enzlin cello
Vera Kooper piano