© Jasper van Gheluwe

Dreams of Airs

Ensemble Klang XL
Lera Auerbach Festival
za 21 okt / 15:00
za 21 okt ’23
15:00

Gefascineerd door de innerlijke stem in ieder van ons, componeerde Lera Auerbach tien jaar geleden Arcanum voor altviool en piano. Daarnaast hoor je van de Nederlandse componiste Rozalie Hirs de bijzondere cyclus Dreams of Airs.

Dit concert maakt deel uit van het Lera Auerbach Festival.

Programma

Lera Auerbach Arcanum, sonate voor altviool en piano
Rozalie Hirs Dreams of airs 

Gefascineerd door de innerlijke stem in ieder van ons, componeerde Lera Auerbach tien jaar geleden Arcanum voor altviool en piano. 'Mysterieuze kennis' betekent de titel. Auerbach doelt daarmee op wat je intuïtie zou kunnen noemen, kennis waarover we beschikken, maar die we niet onder woorden kunnen brengen. Muziek is voor haar hét middel om dit zonder woorden te verklanken. Van de Nederlandse componiste Rozalie Hirs, evenals Auerbach ook dichteres, klinkt de bijzondere cyclus dreams of airs. In een setting waar de muziek wordt aangevuld met videoprojecties biedt dit werk een hypnotiserende luisterervaring. Laat dat maar over aan Ensemble Klang, een van de topensembles van de hedendaagse muziekscene.

Inleiding
Voor de voorstelling om 14:15 gaat Carine Lacor van Radio 4 in gesprek met Rozalie Hirs en Lera Auerbach. Dit gesprek is toegankelijk voor iedereen.

Credits

Ensemble Klang