Sculpturen van Lera Auerbach

Auerbachs werken gedreven door levenservaringen
Rondom het Lera Auerbach Festival
ma 16 okt - zo 22 okt
ma 16 okt ’23
-
zo 22 okt ’23

Voor het eerst worden er diverse bronzen sculpturen van Lera Auerbach uit Wenen, Berlijn, Miami en New York samengebracht voor een unieke tentoonstelling in Amare. 

Op vrijdag 13 oktober 2023 om 16.00 uur wordt de tentoonstelling officieel geopend in aanwezigheid van Lera Auerbach. Je bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De toegang voor deze officiële opening is gratis.

Auerbachs werk wordt gedreven door haar levenservaringen. Een cruciaal moment was de verwoestende brand die in 2009 haar huis en studio in New York vernielde. Haar bibliotheek, muziekmanuscripten, persoonlijke bezittingen, kunstcollectie en concertvleugel zijn vernietigd. Herrijzend uit de as vond ze in het beeldhouwen een louterende uitlaatklep voor haar intense emotionele en psychologische staat.

Deze artistieke pelgrimstocht dient als een getuigenis van haar veerkracht, een viering van de vernieuwing die voortkomt uit de confrontatie met haar eigen kwetsbaarheid en vergankelijkheid. Veel beelden reflecteren op haar muziek en andersom.

 

Informatie over de sculpturen
Lees hier meer over de sculpturen van Lera Auerbach.