DakhaBrakha - 20 years anniversary tour

Zelfverklaarde 'ethno-chaos' uit Oekraïne
do 9 mei / 20:00 - 22:15
do 9 mei ’24
20:00 - 22:15
  • do 9 mei ’24
    20:00 - 22:15
    Concertzaal, Den Haag

DakhaBrakha gaf meer dan vijfhonderd concerten en optredens en nam deel aan tal van internationale festivals zoals Glastonbury, Lowlands en Sziget. Een cultfenomeen in Oekraïne, dat aantrekkelijk is voor een veeleisend publiek van goed geïnformeerde fans die houden van hun strijdbare geluid, dat veel rituele tribale ritmes en uitzinnige, soms ruisende zang omvat. 

Dakhabrakha brengt theatrale, experimentele Oekraïense folk, oftewel 'ethno-chaos'. 
Een wereld openen met zowel opzwepende als ontroerende traditionele, Oekraïense muziek: het is precies wat DakhaBrakha al 20 jaar doet. Het kwartet is inmiddels een internationaal cultfenomeen, bekend om zijn sensationele liveshows, indrukwekkende zang, beukende trommels en visuals. 

Het overschaduwende beuken van trommels en het gemompel van een cello verandert in een volkslied, een aanroeping, een wilde en gekke ineenstorting. Drones en beats, karmozijnrode kralen en torenhoge zwarte lamswollen hoeden vormen allemaal een opvallend decor voor een onverwachte, verfrissend nieuwe visie op Oost-Europese rootsmuziek. 

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren. 

Credits

Marko Halanevych
Iryna Kovalenko
Olena Tsybulska
Nina Garenetska