Beethoven 5

Residentie Orkest
vr 22 nov / 20:15
vr 22 nov ’24
20:15
  • vr 22 nov ’24
    20:15
    Concertzaal

Dirigent Anja Bihlmaier en pianist Javier Perianes brengen muzikaal contrast van noodlot naar vreugde: Schumann, Beethoven en symfonische emoties.

Programma

Virág Anna Virág One Minute Symphony
Ligeti Concert românesc
Schumann Pianoconcert
Beethoven Symfonie nr. 5

Het Residentie Orkest viert zijn 120ste verjaardag. Een uniek moment vraagt om een unieke symfonie en een groots spektakel: Beethovens Vijfde. Een symbool voor de strijd en de overwinning van de menselijke geest. Een ongekend fel en eigenzinnig muziekstuk waarmee het Residentie Orkest het publiek trakteert.

Het wereldberoemde, krachtige openingsmotief van Beethovens Vijfde symfonie wordt het hele werk door herhaald en getransformeerd – in een dramatisch verloop van duisternis naar licht, van angst naar vreugde, van conflict naar harmonie. Chef-dirigent Anja Bihlmaier zorgt vanavond voor muzikaal vuurwerk. Bihlmaier staat bekend om haar spontaniteit en muzikale intuïtie. Daarnaast hoor je vanavond solist Javier Perianes het hoogromantische Pianoconcert van Schumann brengen – een van de grote werken uit het pianorepertoire – en Ligeti’s Concert românesc: een symfonische viering van Roemeense folklore, gebracht met hedendaagse flair.

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Onderdeel van:
Anja's keuze
Symphonic Friday - Medium
Symphonic Friday - Large
Symphonic Friday - Extra Large
Toppianisten

Credits

Anja Bihlmaier dirigent
Javier Perianes piano