Ustad Lakha Khan

Sindhi sarangi maestro
zo 3 nov / 15:30
zo 3 nov ’24
15:30
  • zo 3 nov ’24
    15:30
    Conservatoriumzaal

Als het om de Indiase sarangi gaat, wordt Lakha Khan beschouwd als een echte 'ustad'; een deskundige of heuse grootmeester in zijn vak. Met een krachtige stem die zijn instrument perfect complementeert, neemt hij de luisteraar mee in een betoverende mix van Indiase folk en populaire Hindi-melodieën.

 

In 2021 ontving Lakha Khan de Padma Shri - India's vierde hoogste civiele onderscheiding voor de kunst - en daarmee zijn ‘ustad’ status. Hij is een levende legende, een bewaarder van de Indiase traditionele muziek, en misschien wel de grootste Sindhi sarangi-maestro.

De sarangi is een zeldzaam, inheems strijkinstrument dat traditioneel is in de Noord-Indiase volksmuziek. Het fretloze instrument imiteert als het waren de menselijke stem, waar Ustad Lakha Khan feilloos op in speelt met zijn opzwepende zang en genuanceerde woordspelingen. 

Garderobe en drankje  
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.