Concert: Scratchdag Latino, Misa Criolla en meer

Een Scratchdaguitvoering met Zuid-Amerikaanse zang en muziek!
za 21 sep / 16:30 - 17:30
za 21 sep ’24
16:30 - 17:30

Een nieuwe traditie in Den Haag! Een scratchkoor met deelnemers uit Den Haag, Amsterdam en omgeving verzorgt een gratis toegankelijke uitvoering van de Misa Criolla en delen uit de Misa por la paz y la justicia van A. Ramírez. De liederen worden begeleid door Grupo Los Criollos met originele Zuid-Amerikaanse muziekinstrumenten.

Programma

Misa Criolla Ariel Ramírez
Aleluia en Salmo 150 uit Misa por la paz y la justicia Ariel Ramírez

Op zaterdag 21 september om half vijf vind een uitvoering plaats van de jaarlijkse Scratchdag Latino. Naast de Misa Criolla worden ook delen gezongen uit de Misa por la paz y la justicia (Mis voor vrede en gerechtigheid; 21 september is de Internationale Dag van de Vrede).

De Scratchdag Latino wordt al een aantal jaren in Den Haag georganiseerd in de Ichthuskerk in Scheveningen en is een intitiatief van de dirigente Marcela Obermeister Shasha. Dit jaar is er een speciale uitvoering in de entreehal van Amare nabij het trappenhuis. De uitvoerenden hebben de liederen en muziek thuis
ingestudeerd en gaan het op 21 september in één dag samenvoegen tot een prachtig concert vol dynamiek, ritmes en klankkleuren. 

Deze Scratchdag Latino is mede mogelijk gemaakt door samenwerking van Amare en de Stichting Scratchdag Latino Canta.

Onderdeel van

Credits

Marcela Obermeister Shasha dirigent
Alvaro Pinto Lyon tenor
Grupo Los Criollos: Alvaro Pinto Lyon, Orlando Miño, Renato Freyggang, Fred Abbingh