Pride The Hague Opening

vr 17 mei / 19:00 - 23:00
vr 17 mei ’24
19:00 - 23:00
  • vr 17 mei ’24
    19:00 - 23:00
    Kunstenplein

Ontdek de kracht van verhalen tijdens de opening van Pride op 17 mei in Amare! Dit jaar vieren we ‘Sharing Stories,’ een thema dat de verhalen van de queer gemeenschap in de schijnwerpers zet. Het programma bestaat uit een aantal korte Pridepanels en optredens van queer artiesten. Er vindt ook een Queer Markt plaatst: verken de markt met diverse organisaties die zich inzetten voor en door queer personen. De inloop is om 19 uur. De eerste toespraak begint om half 8. De avond duurt tot 23 uur.

Pride The Hague start op 17 mei, de jaarlijkse Internationale Dag tegen Homo-, Lesbo-, Bi-, Trans- en Interseksefobie (IDAHOBIT). Wereldwijd wordt er op of rond die datum aandacht gevraagd voor de sociale onwenselijkheid van discriminatie en geweld op grond van seksuele oriëntatie, gender identiteit, expressie of geslachtskenmerken. Op deze dag vieren we ook seksuele-, gender- en seksediversiteit. Voor ons een passend moment om in Den Haag, de internationale stad van vrede en recht, Pride The Hague te starten.

Pride Panel
Haagse Queer Organisaties: Leer meer over de inspirerende initiatieven in Den Haag die door en voor queers zijn opgezet.
Veiligheid: Bespreking van belangrijke kwesties met betrekking tot veiligheid in de queer gemeenschap.
Queer Kunst: Ontdek de impact van kunst binnen de queer cultuur en de rol ervan in het delen van verhalen.

Onderdeel van

Queer Markt
Naast de panels organiseren we op deze avond ook een inspirerende queermarkt. Op deze markt zijn Haagse queer organisaties te vinden die het gehele jaar zich inzetten voor de queer gemeenschap in Den Haag en omgeving.

Wil jij deel uitmaken van deze Queer Markt tijdens Pride The Hague? Meld je via pride@cochaaglanden.nl!

We kijken ernaar uit om samen met jou de Pride The Hague te vieren en een inspirerend weekend vol verhalen en verbinding te beleven. Laten we samen trots zijn op wie we zijn en de verhalen delen die ons verbinden.