New European Ensemble / Marmoucha Orchestra

Double bill
Open Huis - Nieuwe Kerk
zo 5 sep
zo 5 sep ’21
  • zo 5 sep ’21
    14:30
    Nieuwe Kerk
  • zo 5 sep ’21
    16:30
    Nieuwe Kerk

Tijdens deze double bill op de zondagmiddag in de Nieuwe Kerk brengen New European Ensemble en Marmoucha Orchestra tijdens ons Open Huis een preview van hun komende concerten.

New European Ensemble
Drie musici van het New European Ensemble nemen je mee door hun hoogtepunten voor het aankomende seizoen in Amare. Ze spelen korte werken van de componisten in focus: Jürg Frey, Arvo Pärt, Mihkel Kerem en Maurice Ravel.

Het wordt een seizoen om naar uit te kijken. Op 25 september presenteert het New European Ensemble in de Nieuwe Kerk een componistenportret van Jürg Frey, de Zwitserse ‘meester van de stilte’. De voorstelling 1984 van Mihkel Kerem gaat op 28 oktober in première in Amare. Op 29 januari speelt het ensemble een hommage aan Maurice Ravel in de Nieuwe Kerk. En op 24 maart is hier een veelomvattend programma met de kamermuziek van Arvo Pärt te horen. 

Marmoucha Orchestra
Muzikaal bestrijkt het Marmoucha Orchestra de regio van Noord-Afrika, het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied. Oosterse melodieën worden gecombineerd met geïmproviseerde jazzmuziek en westerse klanken. Wat ontstaat is een avontuurlijke ritmiek die de tradities van Marokko tot Iran overspant. De Arabische ud en de Westerse piano weven samen een intrigerend web van klanken.  

Tijdens ons Open Huis krijg je een voorproefje van deze muzikale smeltkroes. Een selectie van het Marmoucha Orchestra neemt je mee op reis met klanken uit de Berberse, Arabische, Afrikaanse en Westerse muziek. 

Dit concert is gratis te bezoeken. We verzoeken je wel een kaartje te reserveren.

Onderdeel van:

Open Huis