Felix Broede

Tsjaikovski's Pathétique

Residentie Orkest
vr 27 mei / 20:00 - 22:10
vr 27 mei ’22
20:00 - 22:10
Met dirigent Jader Bignamini maakte het Residentie Orkest al uitgebreid kennis bij De Nationale Opera in Amsterdam in Puccini’s ‘Madama Butterfly’. Dat leidde tot de wens om met elkaar samen te werken in een symfonisch programma. Tsjaikovski’s Pathétique is het resultaat.

Programma

Silvestrov - Prayer for the Ukraine
Sjostakovitsj - Celloconcert nr. 2
Tsjaikovski - Symfonie nr. 6 ‘Pathétique’

Het concert opent met het aangrijpende Prayer for the Ukraine van de Oekraïense componist Valentin Silvestrov. Daarna brengen we het mysterieuze Tweede celloconcert van Sjostakovitsj, met cellosolist Leonard Elschenbroich – regelmatige gast bij het Residentie Orkest. Gecombineerd met Tsjaikovski’s ‘Pathétique’, zijn bekendste en laatste symfonie. Laat je meenemen op een reis die een compleet leven samenvat, waarbij in het laatste deel de muziek letterlijk steeds verder wegsterft. Langzaam, donker en baanbrekend. Het ideale programma om samen het eerste seizoen in Amare groot symfonisch af te sluiten.

Starter: 19.15 -19.45 uur
Voorafgaand aan het concert vindt weer als vanouds de Starter plaats, een levendig en ongedwongen voorprogramma vol liveoptredens door de musici van het Residentie Orkest en interviews met solisten en dirigenten. De Starter is gratis en toegankelijk en begint driekwartier voor aanvang van het concert in de foyer 2 (de Tango). 

Credits

Jader Bignamini, dirigent
Leonard Elschenbroich, cello
Residentie Orkest