Woosh! (1,5 - 3 jaar)

Het Laagland
zo 3 apr 10:30 en 15:00
zo 3 apr '22
10:30 en 15:00

WOOSH! is een wondere wereld gemaakt van... niets. Je ziet het niet, maar het is er wel. Je kunt het horen. Karlijn en Bram spelen met de lucht tussen hen in en zetten hiermee elkaar en de wereld in beweging.

Op een vloer van bubbeltjesplastic dagen Karlijn en Bram elkaar uit. Het vergt hun opperste concentratie om de bubbeltjes onder hun voeten niet te laten knappen. Ze houden hun adem in, maar de adem wil eruit : via een zucht en een bries naar een stem en een lied.

Bram en Karlijn nemen je mee in een wonderlijke wereld waar de ruimte tussen hen in zichtbaar en hoorbaar wordt gemaakt. Lucht om naar te kijken en te luisteren. Na afloop worden de kinderen samen met hun eigen (groot)ouders op speelse wijze uitgenodigd tot een kleine, zintuigelijke activiteit, geïnspireerd op de voorstelling.

Deze voorstelling is een bijzondere samenwerking tussen muzikaal theatermaker Karlijn Hamer (Joris & De Drakentemmers) en beeldend kunstenaar/theatermaker Bram van Helden (PLAN-Brabant, Zuidelijk Toneel). Karlijn Hamer won een Operadagen Award 2019 voor vernieuwend muziektheater. Ze was tijdens haar jeugd in Sittard al actief bij Jong Laagland en versterkt Het Laagland inmiddels als actrice en maker.

Uitvoerenden

Concept en spel, Karlijn Hamer en Bram van Helden
Coaching en eindregie, Inez Derksen
Advies, Ingrid Wolff, Festival 2 Turven Hoog