De Schaapjesfabriek

Matthäus Passion - Residentie Bach Ensembles

Residentie Bachkoor en Bachorkest o.l.v. Jos Vermunt
Matthaus Passion
za 2 apr 19:30
za 2 apr ’22
19:30

In het jaar dat het Residentie Bachkoor zijn 150-jarig bestaan viert, mag de Matthäus Passion natuurlijk niet ontbreken. Na een bijzondere twee jaar waarin het Residentie Bachkoor geen Matthäus heeft kunnen uitvoeren, begint het gezelschap in Amare een nieuwe traditie. Zo kort voor Pasen beleef je het passieverhaal vol verraad, veroordeling en liefde.

Programma

J. S. Bach - Matthäus Passion

Uitvoerenden

Residentie Bachkoor 
Residentie Bachorkest 
Clemens Löschmann - evangelist 
Jelle Draijer - Christus
Nikki Treurniet - sopraan 
Luciana Mancini - alt
André Pérez Muíño - tenor 
Marc Pantus - bas
Het Ars Musica Meisjeskoor 
Jos Vermunt - dirigent

Bach's monumentale oratorium, dat het verhaal van Jezus' laatste dagen vertelt, wordt uitgevoerd door het Residentie Bachkoor, het Residentie Bachorkest en het Ars Musica Meisjeskoor. Daarnaast soleren onder meer Clemens Löschman als evangelist, Jelle Draijer als Christus, sopraan Nikki Treurniet, alt Luciana Mancini en bas Marc Pantus. Het geheel staat onder de bezielende leiding van dirigent Jos Vermunt, die bij dit concert tevens zijn 25-jarige jubileum bij de Residentie Bach Ensembles viert.

Maurice Haak

Het Residentie Bachkoor werd opgericht in 1872 en kreeg zijn huidige naam in 1964. Centraal in het repertoire van het koor staat het werk van de componist Johann Sebastian Bach. Naast de vaste samenwerking met het Residentie Bachorkest treedt het koor regelmatig op met andere orkesten. Zo werkt het koor regelmatig samen met het Residentie Orkest, o.a. in uitvoeringen van de Matthäus-Passion. Met Symfonie Orkest Bellitoni werd afgelopen 26 november het Verdi Requiem uitgevoerd in een uitverkochte concertzaal in Amare.