Meredith Monk | © Christine Alicino

Rewire Festival

7 t/m 10 april | Den Haag
do 7 apr 19:30 - zo 10 apr 22:30
do 7 apr '22
-
zo 10 apr '22
Vanaf 19:30
  • do 7 apr '22
    -
    zo 10 apr '22
    Vanaf 19:30
    /Archief

Van 7 t/m 10 april 2022 strijkt Rewire weer neer op verschillende locaties in de Haagse binnenstad voor haar elfde festivaleditie. Ook Amare is dit jaar onderdeel van het festival en herbergt onondekte muzikale parels en bijzondere installaties die gratis te bezoeken zijn op het Kunstenplein.

Rewire is een internationaal muziekfestival dat niet alleen nieuwe vormen van muziek presenteert, maar ook diverse manieren om muziek te beleven. Of dit nu gaat via concert, film, performance, installatie of dialoog. Gedurende het weekend van 7 t/m 10 april is Amare ondereel van het Rewire festival, en valt er de hele dag door van alles te beleven in ons gebouw.

Hoogtepunten

Op vrijdag 8 april vindt in de Concertzaal van Amare de prestigieuze performance 100 Cymbals plaats, gecomponeerd door gelauwerde Japanse geluidskunstenaar Ryoji Ikeda en opgevoerd door toonaangevend ensemble Les Percussions de Strasbourg. Daarnaast treedt de iconische zangeres, componist en performer Meredith Monk op met het door haar opgerichte Vocal Ensemble. Ze spelen haar kritisch gevierde werk 'Cellular Songs: Concert Version'. Een dag later deelt Meredith Monk het podium met het ensemble Bang on a Can All-Stars voor een optreden van 'MEMORY GAME', dat bestaat uit herinterpretaties van eerder werk uit Monks toonaangevende oeuvre.

Op zondag 10 april treedt de befaamde ambient-folk artiest Grouper op. Ze bracht onlangs haar warm ontvangen album 'Shade' uit. De Italiaanse componist Caterina Barbieri presenteert diezelfde dag een speciaal voor Rewire gemaakte performance met gloednieuwe composities. 

➤ Bekijk het volledige programma

➤ Koop een dagkaart of passe-partout via Rewire.nl


Installaties

Van 8 t/m 10 april presenteren Rewire en iii een selectie kunstwerken van internationale en lokale kunstenaars in en rond Amare onder de noemer Proximity Music: Sensing After Thought. De tentoonstelling is speciaal ontworpen voor het Kunstenplein van Amare en viert de prachtige mogelijkheden in het gebouw met vele nieuwe kunstwerken die voor het eerst te zien zullen zijn. Dit programma is gratis te bezoeken en met vrije inloop.

Je kunt de volgende installaties bezoeken op 8, 9 en 10 april in Amare:


➤ Ga naar de website van Rewire


Geluidskunstwerk Sounding the Spui
Door Koninklijk Conservatorium
9 April 12.00 - 22.00
10 April 12.00 - 17.00

Ervaar Den Haag op een heel andere manier met Sounding the Spui tijdens het Rewire Festival. Sounding the Spui is een project van het Instituut voor Sonologie aan het Koninklijk Conservatorium. In het project komen ideeën samen over muziek, omgevingsgeluid, luisteren, en muziek in relatie tot de publieke ruimte. Het project brengt verschillende ‘makers’ zoals componisten, klankkunstenaars, studenten en schoolkinderen samen en richt zich tot een uiteenlopend publiek van genodigden en toevallige passanten, experts en amateurs, jong en oud.

➤ Lees meer