Brahms 4

Residentie Orkest
Volmaakte klassiekers
vr 12 mei / 20:00 - 22:10
vr 12 mei ’23
20:00 - 22:10

Het Residentie Orkest presenteert weer werk van Nederlandse bodem: de Suite uit Jeths spraakmakende opera Ritratto. Maar er zijn ook twee volmaakte klassiekers te horen in deze gevarieerde avond.

Programma

Jeths Suite ‘Ritratto’
Mozart Pianoconcert nr. 25
One Minute Symphony
Brahms Symfonie nr. 4

Ritratto is een portret van de duizelingwekkend rijke Luisa Casati. Deze excentrieke Italiaanse muze, die maar niet kon stilzitten voor Man Ray, rees en ging onder als de zon. Haar laatste stralen gloeien na in deze prachtige opera.

Residentie Orkests chef-dirigent Anja Bihlmaier neemt de Suite van Ritratto onder haar hoede. Deze avond ontmoet zij bovendien wederom onze artist in residence Yeol Eum Son. Zij soleert in het briljante en grootste Pianoconcert nr. 25 van Mozart, een van zijn laatste werken en op het moment van verschijnen werd het omschreven als een van de ingewikkeldste werken die de componist schreef.

De avond sluit af met een mokerslag: de Vierde symfonie van Johannes Brahms, zijn magnum opus. Een overweldigend werk en een absoluut monument onder de symfonieën.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit concert. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren. 

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Credits

Anja Bihlmaier dirigent 
Yeol Eum Son piano