Recital Maria João Pires geannuleerd, Lucas en Arthur Jussen vervangen

Tot onze grote spijt vervalt wegens medische redenen het duo recital van Maria João Pires met Ignasi Cambra op 4 februari aanstaande. Maria João Pires is door haar artsen met klem geadviseerd haar optredens voor de komende maanden te annuleren om volledig te kunnen herstellen.

Wij kunnen echter met vreugde mededelen dat Lucas en Arthur Jussen een vervangend concert zullen verzorgen. Kaartkopers zijn hierover per e-mail geinformeerd.

Maria João Pires keek met groot plezier uit naar deze duo-tournee en het doet haar veel verdriet de concerten op zo’n korte termijn te moeten annuleren. Team World Master Pianists wenst haar geliefde meesterpianiste sterkte en een voorspoedig herstel toe, dat hopelijk mag leiden tot een weerzien in een volgend seizoen.

Samen met Maria João Pires heeft World Master Pianists besloten om het recital van 4 februari a.s. niet te annuleren maar om een bijzonder concert ter vervanging aan te bieden. Het inmiddels wereldbefaamde pianoduo Lucas en Arthur Jussen voelt zich vereerd een concert te mogen geven als hommage aan de Portugese meesterpianiste die vanaf hun vroege jeugd aan de wortel stond van hun stormachtige muzikale loopbaan. ‘Van Pires leerden we het belang van ademhaling en het nooit scheiden van techniek en muzikaliteit. We hopen dat als mensen ons horen, ze een beetje Maria João Pires in ons herkennen.’ aldus Lucas.

Ook binnenkort in Amare te zien:

Carte Blanche voor David Fray

David Fray

di 23 apr '24 20:15

Grigory Sokolov

World Master Pianists

di 4 jun '24 20:00

Arcadi Volodos

World Master Pianists

vr 14 jun '24 20:00