Amal Dit is Mijn Stad

EXPO SOZA

Bewoners van het voormalige ministerie van Sociale Zaken (SOZA) tonen tijdens de openingsweek van Amare de reizende EXPO 'Amal Dit is Mijn Stad'. Met deze tentoonstelling wil SOZA en haar bewoners Little Amal een warm welkom geven in Den Haag. Amal Dit is Mijn Stad vertelt het verhaal van een unieke groep jonge inwoners van onze stad. Een verhaal in woord, beeld en met een groot streetart kunstwerk getiteld 'Amal' (wat 'hoop' betekent) op het stadsbalkon van Amare. Met de expositie laten de bewoners van SOZA zien wat de kracht van diversiteit is en hoe zij samen bouwen aan een gedeelde toekomst.  

In SOZA wonen mensen uit de hele wereld
Voor de EXPO portretteerden bewoners Geert van der Sluis en Nick Meines een aantal medebewoners en mensen die werkzaam zijn bij SOZA. Hoe is het voor hen om het dagelijks leven te delen met mensen die afkomstig zijn uit de hele wereld? Wat voor dingen maken ze mee? Wat gaat er goed, en wat is er lastig? 

Kunstwerk Amal
Kunstenaar en SOZA-bewoner Kinan Faraj toverde samen met andere bewoners de parkeerplaats van het gebouw om tot het meest kleurrijke plein van Den Haag. Het kunstwerk draagt de naam 'Amal' en is volgens de initiatiefnemers het grootste van de stad. 'Amal' betekent hoop in het Arabisch en is in vier talen (Arabisch, Tigrinya, Engels en Nederlands) in het ontwerp terug te vinden.  

Andere creatieve bewoners, waaronder Zoher Kabtol en Wille Vaskimo, doken in de vraag wat Amal, de stad en thuiskomen voor hen betekent. In de EXPO zijn de resultaten te bewonderen. 

Nieuwe bestemming van het voormalige Ministerie van Sociale Zaken 
SOZA ligt tegenover station Laan van NOI. Het gebouw kreeg in 2018 - toen het ministerie verhuisde naar een andere locatie in Den Haag - tijdelijk een andere bestemming. De bovenste drie verdiepingen werden woningen, waar 175 statushouders en jongeren uit Nederland samenwonen volgens de co-living formule. De rest van het pand werd ingericht als co-working ruimte. 

Amal Dit is Mijn Stad is een initiatief van FishEyeProducties, PitZtop, High Sky Fitness en de Estafette

Onderdeel van:
Dwalen door Amare op vrijdagavond
Dwalen door Amare op zaterdag overdag
Dwalen door Amare op zaterdagavond