The Arrival of Mr. Z.

Meriç Artaç
Festival Dag in de Branding
za 13 nov / 16:00
za 13 nov ’21
16:00
  • za 13 nov ’21
    16:00
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Nieuwe Kerk, Den Haag

Componist en muziektheatermaker Meriç Artaç laat zich in haar werk inspireren door echte mensen die zij op straat observeert. Tijdens haar tweejarige traject als artist-in-residence bij het Haagse Festival Dag in de Branding ontwikkelde ze vijf verschillende muzikale personages gebaseerd op die ontmoetingen. In haar nieuwe opera The Arrival of Mr. Z. brengt Artaç deze personages bij elkaar in hun zoektocht naar hun schepper: Mr.Z. Wat gebeurt er als vijf totaal verschillende personages elkaar ontmoeten? Waarom zijn zij wanhopig op zoek naar hun schepper? 

De vijf personages in de nieuwe opera van Meriç Artaç zijn het resultaat van een onderzoek naar de muzikale weergave van diepe emoties en de innerlijke processen die daaruit voortvloeien. Bij Rudan (bariton) onderzoekt Artaç het geluid van depressie, in Yori (basklarinet) het geluid van angst, in Gece (sopraan) het geluid van melancholie, in Korke (zang en tapdans) het geluid van trots en in Zizos (fluit) het geluid van bescherming.

Meriç Artaç bevraagt in The Arrival of Mr. Z. wat ze om zich heen ziet gebeuren. In deze voorstelling gaat zij in op de rol van externe mechanismes in onze samenleving, zoals geloof, levensovertuiging, idealen en macht. In hoeverre hebben zij een verbindende functie en in hoeverre vormen ze een bedreiging? The Arrival of Mr. Z. is een reflectie op het spanningsveld tussen individualisme en de behoefte om door iets buiten jezelf te worden geleid.  

Meriç sluit haar residency bij het Haagse Festival Dag in de Branding af met deze opera waarin ze samenwerkt met een nieuwe generatie podiumpersoonlijkheden, die garant staat voor theater waarin muziek en beweging de boventoon voeren.

Er is een gratis inleiding te bezoeken om 15.30 uur.

Credits

concept en compositie Meriç Artaç 
conceptontwikkeling en regie Sjaron Minailo 
producent Festival Dag in de Branding 

www.dagindebranding.nl