The Shadow Of Your Smile - a tribute to Rita Reys

Jazz em Brasse
zo 21 apr / 15:30 - 18:00
zo 21 apr ’24
15:30 - 18:00
  • zo 21 apr ’24
    15:30 - 18:00
    Brasserie Amare

In 2024 is het 100 jaar geleden dat Rita Reys, Europe's First Lady of Jazz, geboren werd. Een uitgelezen gelegenheid voor Jurjen Donkers - die goed met haar bevriend was - om een muzikaal eerbetoon aan haar te brengen.

Programma

Op drums en gitaar hoor je twee giganten die in het verleden ook met de grande dame van de jazz het podium deelden: Eric Ineke en Vincent Koning. Aan de piano en op de contrabas hoor je twee van de grote talenten van de jonge generatie: Robert Koemans en Cas Jiskoot.

La Reys (1924-2013) is van grote invloed geweest voor zijn vorming als zanger, en ze is tot op de dag vandaag een van zijn grootste inspiratiebronnen met haar onovertroffen swing en sublieme inleving in liedteksten. Speciaal voor deze middag selecteerde Jurjen zijn persoonlijke favorieten uit het repertoire dat Rita Reys in haar 72-jarige carrière ten gehore bracht, zoals Love For Sale, In The Wee Small Hours of The Morning en niet te vergeten een van Reys' favoriete ballades, The Shadow of Your Smile. Hij wordt bijgestaan door zijn eigen quintet, waarmee hij onlangs zijn binnenkort te verschijnen debuutalbum Whistling Away The Dark opnam.

Onderdeel van

Podium De Nieuwe Kamer (PDNK) organiseert jaarlijks zo´n zestig jazzconcerten bij diverse podia in Den Haag. PDNK richt zich daarbij vooral op musici die een band met de Haagse regio hebben. In Brasserie Amare organiseert Podium De Nieuwe Kamer jazzconcerten in samenwerking met Open Amare. De concerten worden samen met (internationale) studenten van het Koninklijk Conservatorium georganiseerd. Er is ook ruimte voor nieuwe initiatieven en nieuw talent. Jazz em Brasse biedt een ruime presentatie vanuit de Haagse jazzscene.

Tijdens de pauze wordt een bijdrage van het publiek gevraagd om jazz op dit podium in stand te kunnen houden.

Uitvoerenden

Jurjen Donkers – zang
Robert Koemans – piano
Vincent Koning – gitaar
Cas Jiskoot – contrabas
Eric Ineke - drums