Rembrandt Frerichs / Jasper Staps Quartet

Jazz em Brasse
zo 2 jun 15:30 - 18:00
zo 2 jun ’24
15:30 - 18:00

In het moderne jazzlandschap dreigt de menselijke interactie van jazz soms verloren te gaan. Saxofonist Jasper Staps en pianist Rembrandt Frerichs stellen het vertellen van een muzikaal verhaal weer centraal. Na een vriendschap van 25 jaar bundelen ze hun krachten met deze “The First At Last” – tournee.

Programma

De gekozen stukken zijn een verzameling van originals van de hand van Rembrandt en Staps en een enkele hit uit het American Songbook. ‘Ballad for Strayhorn’ van Gerry Mulligan verraadt de liefde van dit kwartet voor de Cool Jazz, terwijl ze een onverwachte en eigenzinnige draai geven aan het Nederlandse lied ‘Telkens Weer’, bekend van Willeke Alberti (op de CD vertaald als ‘Time and Again’).

De twee doorgewinterde jazz-iconen spelen in kwartet met frisse nieuwkomers: de jonge muzikanten Matheus Nicolaiewsky op contrabas en Mitchell Damen op drums. Het samenspel tussen de ervaren jazzveteranen en de ritmesectie van jonge honden zorgt voor een interessante dynamiek binnen de band tijdens de concerten, resulterend in een levendige en frisse sound.

Onderdeel van

Uitvoerenden

Rembrandt Frerichs – vleugel
Jasper Staps – alt saxofoon
Matheus Nicolaiewsky – contrabas
Mitchell Damen - drums