Robert Koemans en band

Jazz em Brasse
zo 9 jun / 15:30 - 18:00
zo 9 jun ’24
15:30 - 18:00

Pianist/componist/arrangeur Robert Koemans (1993) maakt deel uit van de aanstormende nieuwe garde jazzmusici en verdiende zijn sporen als side-man in verschillende hoeken van de Nederlandse jazz. Robert is opgegroeid in Den Haag en studeerde in 2017 cum laude af aan Codarts Rotterdam.

Programma

Het kwartet speelt eigen nummers van vorige cd’s en wisselt deze af met standards en ander werk.

Na schrijfkilometers voor grotere bands te hebben gemaakt zocht Robert meer vrijheid in een kleinere bezetting met een grotere rol voor de piano. Robert is als side-man onder meer actief bij het Dutch Jazz Collective, Red Light Jazz Society, The King Swings en FENIX. Met deze laatst genoemde band met Kika Sprangers, William Barret en Willem Romers werd in 2023 de finale van de prestigieuze Burghausen European Young Artist Jazz Award gehaald. 

Naast zijn uitvoerende muzikale werkzaamheden is Robert als docent verbonden aan het Jong KC (de jong talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag) en als theoriedocent bij Codarts Rotterdam. Tevens is hij onderdeel van het Batavierhuis; een makersplek en broedplaats voor jonge ondernemende kunstenaars in Rotterdam. Het Batavierhuis is een initiatief van Stichting Droom en Daad. Tevens is hij als bestuurslid verbonden aan BID (Belangenvereniging voor Jazz-, Wereld- en Improvisatiemuziek Den Haag).

Onderdeel van

Over Podium De Nieuwe Kamer (PDNK) 
Podium De Nieuwe Kamer (PDNK) organiseert jaarlijks zo´n zestig jazzconcerten bij diverse podia in Den Haag. PDNK richt zich daarbij vooral op musici die een band met de Haagse regio hebben. In Brasserie Amare organiseert Podium De Nieuwe Kamer jazzconcerten in samenwerking met Open Amare. De concerten worden samen met (internationale) studenten van het Koninklijk Conservatorium georganiseerd. Er is ook ruimte voor nieuwe initiatieven en nieuw talent. Jazz em Brasse biedt een ruime presentatie vanuit de Haagse jazzscene.

Tijdens de pauze wordt een bijdrage van het publiek gevraagd om jazz op dit podium in stand te kunnen houden.

Credits

Jasper van Damme altsax
Robert Koemans piano
Steve Willem Zwanink bas
Joost van Schaik drums