Terugblik Alice in Escherland

© Menno van der Meer

De kerstdagen in Amare stonden helemaal in het kader van Alice in Escherland door De Dutch Don't Dance Division en Amare. It's a wrap, maar gelukkig hebben we de foto's nog!

De optische illusies en symmetrie van de beroemde werken van M.C. Escher (1898-1972), komen zowel in het decor als in de choreografieën van Alice in Escherland tot leven. Tussen 23 en 29 december stond Amare helemaal in het teken van deze unieke productie, die exclusief in Amare te zien was.

Het Escher-jubileumjaar was voor De Dutch Don't Dance Division en Amare hét uitgelezen moment om de legendarische productie Alice in Escherland opnieuw op het repertoire te nemen. In 2018 was deze productie al een groot succes in het Zuiderstrandtheater en nu opnieuw zorgde de voorstelling voor uitverkochte zalen en een razend enthousiast publiek.

Fotograaf Menno van der Meer maakte een prachtige reportage waarvan we je hier graag een indruk geven:

Decor en kostuums

De manier waarop in decor en kostuums het werk van de graficus Escher tot leven is gebracht verdient absoluut een aparte vermelding. En een eigen fotoserie:

Achter de schermen

Naast de professionele dansers van De Dutch Don't Dance Division deden in Alice in Escherland ook vele amateurdansers mee. Achter de schermen krioelde het van de deelnemers. We delen een kleine impressie van de levendigheid achter de schermen:

Binnenkort in Amare:

Another Kind of Blue

Digital Twin

HOLLAND DANCE FESTIVAL
vr 16 feb ’24 en za 17 feb ’24

Junior Company Het Nationale Ballet

Exclusief jubileumprogramma

HOLLAND DANCE FESTIVAL
za 27 jan ’24 / 20:15 - 21:35

Een gi-ga-gantisch avontuur! (4+)

De Efteling Musical

zo 21 jan ’24

Meer Amare Stories: