Gratis lunchconcert met prijswinnaars Prinses Christina Concours

Jappe Dendievel en Sieger Jöbsis
ma 27 sep / 12:30
ma 27 sep ’21
12:30
  • ma 27 sep ’21
    12:30
    Nieuwe Kerk, Den Haag

Tot en met eind van het jaar organiseert het Prinses Christina Concours lunchconcerten in de Nieuwe Kerk. Kom luisteren naar muziek van laureaten van het Prinses Christina Concours. Uw applaus is belangrijk voor de jonge talentvolle winnaars.

Programma

Sieger Jöbsis (piano)

Tsjaikovski, Dumka
Brahms, Capriccio op. 76 nr. 1
Rachmaninov, Etudes tableaus op. 33 nr. 8

Jappe Dendievel (fagot)
Begeleiding: Kristien Devolder (piano)

M. Bitsch, Concertino
C. Saint-Saëns, Sonate
H. Dutilleux, Sarabande et Cortège

Op 27 september spelen Jappe Dendievel (fagot) en Sieger Jöbsis. Jappe won tijdens de laatste editie van het Klassiek Concours een eerste prijs in de finale. Ook speelt pianist Sieger Jöbsis. Hij won een tweede prijs tijdens de Regionale Finale West 2 (Haarlem).  

Het optreden van beide winnaars is onderdeel van het talentontwikkelingstraject dat het Prinses Christina Concours de winnaars van concoursen biedt. Podiumervaring en spelen voor een live publiek is daar een belangrijk onderdeel van. Het concert is gratis te bezoeken, start om 12:30 uur en duurt ongeveer 45 minuten. Vooraf aanmelden is verplicht.

Credits

Het Prinses Christina Concours stimuleert al ruim vijftig jaar kinderen en jongeren in hun muzikale ontwikkeling. Met concoursen, een rijdende concertzaal (de Classic Express) en een concours voor de allerjongsten (De Muziekwedstrijd) is het Prinses Christina Concours een toonaangevend podium voor muziekeducatie en talentontwikkeling. Kijk voor meer info op www.christinaconcours.nl