programma-header-progr.png

programmering

AMARE

 

EEN HuiS VOOR EEN
FANTASTISCH GEVARIEERD PROGRAMMA

In september 2021 starten we het culturele seizoen in ons nieuwe huis. De bouw is in volle gang.  Achter de schermen worden de eerste voorbereidingen getroffen voor een spetterend openingsprogramma en een cultureel seizoen dat voor elk wat wils biedt. Het volledige programma voor het openingsseizoen 21/22 wordt in mei 2021 bekendgemaakt.

 
 
 

zuiderstrandtheater

Foto: © Tessa Veldhorst

Foto: © Tessa Veldhorst

NATIONALE EN INTERNATONALE TOPPROGRAMMERING

Dans, muziek, opera, shows en familievoorstellingen, de veelzijdige en internationale programmering van het huidige Zuiderstrandtheater en de Nieuwe Kerk is vanaf september 2021 in Amare te bewonderen. Ook neemt de brede stadsprogrammering binnen Amare een prominente plaats in, net als de eigen producties zoals community muziektheater in samenwerking met Kwekers in de Kunst. Amare is een huis voor heel Den Haag, een inspirerende plek waar iedereen welkom is.

 

het residentie orkest

Foto: © Mark David

Foto: © Mark David

DE MOOISTE SYMFONISCHE MUZIEK IN DEN HAAG

Het Residentie Orkest is het orkest van, voor, in, en vanuit Den Haag. Nauw aansluitend bij de stad en haar inwoners en ter ondersteuning van de ‘functie’ van Den Haag: residentie, stad van vrede en recht, diplomatenstad, woon- en zakenstad, maatschappelijk geëngageerde stad. Het orkest zet actief klassieke muziek in om alle inwoners en bezoekers in Den Haag te verbinden en te prikkelen. Het Residentie Orkest behoort tot de grote, gerenommeerde symfonieorkesten van Nederland en is regelmatig te horen op belangrijke podia in binnen- en buitenland. Op dit moment is Nicholas Collon chef-dirigent en artistiek adviseur van het Residentie Orkest. Vanaf de zomer van 2021 wordt Anja Bihlmaier de nieuwe chef-dirigent van het Residentie Orkest. Richard Egarr blijft vaste gastdirigent en daarnaast is ook Jun Märkl benoemd tot vaste gastdirigent.

 

Nederlands Dans Theater

Foto: © Nederlands Dans Theater, Rahi Rezvani

Foto: © Nederlands Dans Theater, Rahi Rezvani

INTERNATIONALE DANS ALLURE IN DEN HAAG

Nederlands Dans Theater (NDT) is één van de meest productieve dansgezelschappen in Nederland, zo niet ter wereld. Met zeven programma’s en maar liefst acht wereldpremières in seizoen 2019/2020 toont het gezelschap een ongeëvenaard aantal nieuwe balletten. Artistiek directeur Paul Lightfoot kiest er bewust voor om veel jonge, maar ook gevestigde choreografen een kans te geven om nieuw werk te maken: “Het gaat om artistieke creatie, niet alleen om choreografie”.

In seizoen 2019/2020 viert het gezelschap zijn zestigjarig bestaan!: 2019 markeert het jaar dat Nederlands Dans Theater (NDT) 60 jaar geleden begon. Voor ons is dit een moment om te reflecteren op ons bescheiden begin, om de creatieve genieën te vieren die onze podia sierden met hun artistieke bekwaamheid, en om de evolutie te onderstrepen die NDT heeft gemaakt tot de verzameling uitzonderlijk begaafde kunstenaars dat het vandaag de dag is. – Paul Lightfoot.

 

HET koninklijk conservatorium den haag

Foto: © Alex Schröder

Foto: © Alex Schröder

JONG TALENT – de ARTIESTEN VAN MORGEN

Het Koninklijk Conservatorium is niet alleen het oudste conservatorium van Nederland, maar belangrijker een muziek- en dansinstituut waar experiment en vernieuwing hand in hand gaan met traditie en ambacht. Een inspirerende leeromgeving waar internationale topmusici en (ex)topdansers lesgeven. Afgestudeerde studenten hebben naast uitmuntende technische vaardigheden een onderzoekende houding en een levenslange nieuwsgierigheid ontwikkeld, die past bij een musicus of danser(es) op het hoogste niveau.

 

Foto header © Nederlands Dans Theater, Rahi Rezvani