Bellyhorn (AL)

BIG BANG FESTIVAL
za 13 apr en zo 14 apr
za 13 apr ’24
en
zo 14 apr ’24
  • za 13 apr ’24
    11:00 - 19:00
    Kunstenplein
  • zo 14 apr ’24
    11:00 - 16:30
    Kunstenplein

Ervaar zelf de sub-bastonen van de Bellyhorn: zing in de hoorn, zit of lig op Bellyhorn’s buik en knuffel de heftige trillingen. Pas op: dit instrument heeft je hele lichaam nodig om bespeeld te worden… 

Bellyhorn is een groot, organisch, tastbaar en haast beestachtig instrument. Het heeft een hoorn, een slurf en een ‘buik’. Als je in de hoorn zingt, ontstaan er sub-bastonen in het instrument. Hoe verder je je hoofd in de hoorn steekt, hoe luider je het instrument bespeelt. Als je de hoorn optilt, til je ook de toonhoogte op. En als je op de Bellyhorn ligt of zit (als luisteraar of als speler), kun je die bastonen enorm goed voelen in je lijf. 


Onderdeel van

Uitvoerenden

Dianne Verdonk bedenkt, bouwt en bespeelt nieuwe elektronische muziekinstrumenten. Haar doel is om een ultieme, persoonlijke vorm van muzikale expressiviteit bereiken waarin lichamelijke interactie centraal staat. Ze maakte voor haar performances instrumenten zoals La Diantenne, Bellyhorn en Pulseyarn. Voor alle instrumenten die ze tot nu toe bedacht, geldt: om er geluid uit te krijgen moet je moet eerst iets doen met je lijf. 

Naast instrumentmaker is Dianne oprichter en artistiek leider van Sounds Like Touch, een platform dat elektronische muziek tastbaar, waarneembaar en lichamelijk maakt. De stichting wil met nieuwe vormen van tastbare interactie een vernieuwende performance-praktijk aanwakkeren waarbij tactiliteit en technologie samenkomen: een nieuwe en prikkelende totaalbeleving van elektronische podiumkunsten voor zowel publiek als speler.