Programma seizoen 2021-2022

 Swanlakes | © Maks Richter
Swanlakes | © Maks Richter

Komend seizoen nemen we vanuit het Zuiderstrandtheater onze stevige wortels, die liggen in de muziek en dans, mee terug naar de stad. Daarnaast maken we bij Amare ruim baan voor opera, muziektheater, musical, show, cabaret en circus.

Muziek en dans
Bij Amare geniet je van muziek- en dansvoorstellingen in alle toonsoorten en stijlen. Muziek en dans zijn disciplines die je voelt, zonder de belemmering van taal. Dat vinden wij een dankbaar gegeven in een internationale stad als Den Haag.

Internationaal
Amare brengt internationale top-voorstellingen van over de hele wereld naar Den Haag. Tegelijkertijd vieren we met lokale communities uitbundig culturele feestdagen  en festivals. Want de wereld is  in Den Haag.

Pop in Amare
Den Haag krijgt er in één keer een popzaal bij met een capaciteit van maar liefst 2500 bezoekers. Samen met poppodium PAARD geven we Den Haag een extra muzikale boost en halen we een heel nieuw spectrum van Nederlandse en internationale bands naar de stad.

Anne Teresa De Keersmaeker | © Johan Jacob

Dans

Amare biedt plaats aan de meest toonaangevende hedendaagse dansgezelschappen, zowel nationaal als internationaal. Alle grote Nederlandse gezelschappen kom je in het programma tegen, zoals Nederlands Dans Theater, Het Nationale Ballet, Scapino Ballet Rotterdam, Introdans en Conny Jansen Danst. Ook grote internationale namen maken hun entree in het Danstheater. Denk bijvoorbeeld aan Anne Teresa De Keersmaeker en Hofesh Shechter.

Daarnaast kiest Amare voor aanvullende (tegen)geluiden: niet-westerse dans, urban en spannende crossovers. Amare biedt ruimte aan Haagse midcareer dansmakers zoals Amos Ben Tal en draagt als coproducent bij aan talentontwikkeling met de jaarlijkse kerstproducties van de Dutch Don’t Dance Division en met de workshops van de inclusieve dansbeweging van Corpo Maquina.

➤ Bekijk de dansvoorstellingen

Janine Jansen | © Marco Borggreve

Muziek

Amare presenteert een sprankelend en divers programma met muziek in alle stijlen. Naast klassiek kun je in Amare genieten van onder andere pop, wereldmuziek en jazz. Zo kijken we nu al uit naar Eefje de Visser (in samenwerking met PAARD) en Racoon. En de Nieuwe Kerk is en blijft een geweldige plek voor intieme jazzconcerten, met onder andere Jef Neve en Kika Sprangers.

Op het gebied van klassieke muziek wordt het een bijzonder eerste seizoen. Aan het Residentie Orkest valt de eer toe om als eerste te schitteren in de Concertzaal. Diverse gerenommeerde (barok)orkesten maken eveneens hun debuut in Amare. In het bijzonder kijken we uit naar het Freiburger Barokorchester, Concerto Köln en het Koninklijk Concertgebouworkest. Koorliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan optredens van onder andere het Lets Radiokoor en Cappella Amsterdam. Nieuw is de pianoserie: In Den Haag klinkt het meesterlijk. En onze ‘artist in residence’ Simone Lamsma treedt op met het Residentie Orkest, geeft een masterclass aan het Koninklijk Conservatorium en een recital in de Nieuwe Kerk.

➤ Bekijk de concerten

Divali | © De Schaapjesfabriek

Festivals en feestdagen

Amare is verbonden met de stad en gastvrouw voor een aantal bijzondere festivals van Den Haag. Denk bijvoorbeeld aan jeugdfestival De Betovering, het Holland Dance Festival en het Rewire Festival. Op het gebied van klassieke muziek organiseren wij het Februari Festival. Daarnaast vieren we samen met stadsgenoten belangrijke feestdagen. We staan cultureel stil bij onder meer Yennayer, Kerst, Divali, Nowruz en Pasen.

➤ Bekijk de festivals en feestdagen

Redo | © Laura Zalenga

Open Festival

Tijdens het driedaagse Open Festival op 19, 20 en 21 november 2021 is Amare klaar om jou te ontmoeten. Samen met (inter)nationale deelnemers en partners in de stad zetten de vier bewoners  van Amare een spetterend openingsprogramma neer. Bewonder het gebouw tijdens het openingsritueel in de buitenlucht, maak een ontdekkingsreis met de introductieroute, laat je opzwepen door uiteenlopende programma’s of swing mee met de blazers- en slagwerkparade. Ook kun je genieten van een late night stadsfeestje of juist van een familiedag met doe-activiteiten.

➤ Bekijk het programma

© Joost Milde

Toptitels

De zalen in Amare bieden nieuwe kansen om groots uit te pakken. We halen de toptitels voor je naar Amare. Denk bijvoorbeeld aan muziektheater met Brigitte Kaandorp en Jenny Arean, de musical Hij gelooft in mij, de Showponies Christmas Edition met Alex Klaassen e.v.a., Sacre door het Australische circusgezelschap Circa, grootse opera’s en vele familievoorstellingen.

➤ Bekijk de toptitels