Georgië Festival
საქართველოს ფესტივალი

Ontdek Georgië in een veelzijdig kunstenfestival met muziek, theater, literatuur en lokale delicatessen. 

Elke twee jaar werken we samen met festival europalia uit België om een veelzijdig artistiek programma rond een land te presenteren. Dit jaar staat het kunstenfestival geheel in het teken van Georgië! In oktober 2023 start het rijkgevulde programma met tentoonstellingen, performances, concerten, film-, dans- en theatervoorstellingen en literatuur. Amare neemt met trots deel aan dit internationale festival als enige Nederlandse partner.

Voorstellingen in Amare:

  • za 21 okt ’23
   15:00
   Inleiding + voorstelling
   Amare Studio, Den Haag
  • za 21 okt ’23
   19:30
   Inleiding + voorstelling
   Amare Studio, Den Haag

Geniet van sfeer en lokale delicatessen


Tijdens het festival kan je op verschillende momenten genieten van Georgische lekkernijen. Proef de lekkerste lokale wijnen, speciaal voor ons verzorgd door de Georgische ambassade in Den Haag. Ook zijn er op diverse momenten typische hapjes te proeven.

Op zaterdag 28 oktober is er van 13:00-20:00 uur een Georgische markt op het kunstenplein met kraampjes met onder anderen wijn, sieraden, handwerk, historische artefacten, Georgisch-Nederlandse literatuur en catering met een buffet van lokale hapjes.

Workshops & Lezing

Tijdens het festival zijn er diverse workshops en een lezingen te volgen. Zo komt onder anderen de gerenommeerde Georgische musicoloog en zangeres Nana Mzhavanadze speciaal voor het festival naar Den Haag. Zij is een belangrijke drijfkracht achter het behoud en de revival van het polyfonische erfgoed.

Zaterdag 21 oktober 

Zaterdag 28 oktober

 • 13:00-20:00 uur Georgische Markt / Kunstenplein
 • 14:00-17:00 uur Workshop Georigische Polyfonie o.l.v. Nana Mzhavanadze / Amare Studio
 • 18:30-19:00 uur Lezing door Nana Mzhavanadze / Swing
 • 19:15-19:30 uur Pop-up concert workshop Polyfonie o.l.v. Nana Mzhavanadze / Tribunetrap